Our world - Daily Reflections

Att använda ekollon

21 september, 2012
Att använda ekollon

Ekollon. Ekollon är beska i smaken på grund av den höga andelen garvsyra. De kan inte ätas utan att först ha kokats eller rostats. Ekollon kan ingå i brödbak, men det krävs dock mer jäst i degen än vanligt eftersom ekollon jäser dåligt. Att plocka ekollon från eken ingår inte i allemansrätten. Ekollon lämpar sig således bäst för fotografering. Enkelt, snabbt, ofarligt och lagligt.

2012 September
Svartjobb
1
Gamla ägodelar
2
Besök av en granne
3
Smedjor överallt
4
Vy från köksbordet
5
Skattmasens hus
6
Jag vet
7
Lördag i det vilda
8
Ljustorsk
9
Högtflygande planer
10
Fort Nox i Gäddeholm
11
Trädgårdsutsmyckning
12
Kvällssol i september
13
Ahlboms verk
14
Innan GPS:en
15
City under kvällstid
16

Fokus på rätt ställe
17
Grändernas stad
18
På besök i Ramnäs
19
Djävulens redskap
20
Att använda ekollon
21
Höst, höst, regn, regn
22
Verkstadslokal med stil
23
Velociped i brist på hästfoder
24
Stilrent sterilt
25
3B eller 2B?
26
Svensk svamp på export till Riyadh
27
Antalet hemlösa ökar
28
Spanskt, mycket spanskt.
29
Uppsala tur och retur
30